Indbrudsraten steget med 13% i første del af 2022 | SikkertHjem™ Scandinavia

Indbrudsraten steget med 13% i første del af 2022

Antallet af indbrud er steget med 13% på landsplan i første kvartal 2022, sammenlignet med samme periode sidste år.

Stigningen skyldes med al sandsynlighed genåbningen af vores samfund og at langt færre arbejder hjemmefra i samme grad som sidste år.


Tid til øget forbyggende indsats

Vi kan vist alle blive enige om at Corona er noget skidt og at den medfølgende nedlukning af store dele af vores samfund, bestemt heller ikke var sjov.

Lidt godt kom der dog ud af det hele. Nemlig, at indbrudsraten fald drastisk.

Dette skyldes at vi alle var langt mere hjemme end normalt og at vores boliger derved ikke stod tomme i samme omfang som normalt, hvilket gjorde det svært for indbrudstyvene at arbejde.

Men nu er samfundet åbent op igen, hvilket desværre også tydelig aflæses i indbrudsraten.

- Derfor er der i høj grad brug for, at vi alle gør en øget indsats for at forebygge indbrud. Udtaler Britt Wendelboe, programchef i Bo trygt, der er en indsats skabt af TrygFonden og Foreningen Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.


Disse kommuner er særligt udsatte

På landsbasis er indbrudsraten steget med 13%, hvor nogle kommuner er mindre udsatte og andre er særligt udsatte.

Bor du i Vejen, Thisted eller Aalborg, så har du grund til at være ekstra opmærksom på at sikre dit hjem og familie. I disse tre kommuner at antallet af indbrud nemlig steget ganske voldsomt siden sidste år.

Vejen Kommune har oplevet en stigning i indbrud på ikke mindre end 78.8%, Thisted Kommune har oplevet en stigning på 76% og Aalborg Kommune en ærgerlig stigning på 63%.


Det kan du gøre for at undgå indbrud

Der er heldigvis rigtig meget du selv kan gøre for at mindske risikoen for indbrud. I dette blogindlæg giver vi dig 7 gratis tips til at sikre dit hjem.

En anden og ganske håndgribelig mulighed, er at anskaffe dig en tyverialarm. Det er ikke længere en stor investering og et moderne alarmsystem som f.eks. S6evo™ alarmsystemet, kan sikre din bolig og familie, mod ikke blot indbrud, men også brand og oversvømmelse.