Pas på dit skur og garage | SikkertHjem™ Scandinavia

Pas på dit skur og garage

Indbrud i skure og garager, ja sågar drivhuse, er en reel ting og noget som vi tidligere ikke har tænkt så meget over.

Det er nemt at overse disse udendørs områder, når man gennemgår sikringen af ens bolig, men hvis du tænker lidt over det, så kan der nemt være store værdier, for slet ikke at tale om gode værktøjer som en indbrudstyv kan anvende i sin videre færd ind i selve boligen.

Tag en runde i dine skure og garage og se hvad du egentlig har opbevaret der. Du vil med stor sandsynlighed blive overrasket over, hvor mange værdier der rent faktisk er tale om. Sports- og campingudstyr, el-værktøj og måske endda arvegods, som er sat herud for at skabe bedre plads inde i huset. Din garage kan måske endda være indrettet som et underholdsningsområde, med TV eller projector, osv. og drivhuset hyggeligt indrettet alverdens nips-sager.

Hvis du tæller sammen, så vil du sikkert hurtigt opdage, at der er tale om ret mange værdier og den beregning har indbrudstyvende også gjort sig. De ved godt, at vi er rigtig dårlige til at sikre vores udendørsområder og der i mange tilfælde er nærmest frist spil i forhold til at komme på uindbudt besøg i dine skure og garage.


Her er nogle enkelte, men effektive råd til bedre sikring af din udendørs opbevaring


Låse, døre og vinduer

  • Det lyder banalt, men husk at lukke og låse døre og vinduer i dine skure, garage og drivhus.
  • Sørg for at døre og vinduer er stærke nok til ikke bare at kunne tvinges op, uden brug af værktøj.
  • Hvis der er direkte adgang fra din garage ind til huset, så skal du sikre at din garageport og døre, er sikret præcis lige så godt som din hoveddør.


Genovervej, hvor du opbevarer værdifulde sager

  • Undlad at lade din stige og værktøj ligge frit fremme, da de nemt kan anvendes til at hjælpe tyven ind i din bolig. Lås eventuelt din stige fast med en kæde og gem værktøjet væk i aflåste værktøjskasser eller arbejdsborde.
  • Hvis muligt, så opbevar dine mest værdifulde sager inde i selve huset. F.eks. golfudstyr, dyre racercykler og dyrt værktøj. Hvis dette ikke er muligt, så lænk cyklen fast og opbevar de øvrige ting i aflåse skabe ude i skuret.
  • Opsæt trådløse alarmsensorer i skur og garage. S6evo™ alarmsystemets sensorer er trådløse og kan nemt opsættes i dit skur eller garage.


Andre praktiske tips

  • Har I flere cykler, så kæd dem gerne sammen eller kæd dem til noget stærkt, så de ikke nemt kan trækkes væk eller smides over skuldren.
  • Sørg for at dokumentere dine opbevarede værdier. Tag fotos af dine ting, gem eventuelle kvitteringer og noter serienumre på f.eks. el-værktøjer.
  • Sørg for at din indbo-forsikring dækker dine dine skure, garage og drivhus.


Hvis du allerede ejer et trådløst alarmsystem fra SikkertHjem™, så er vores klare anbefaling at du tilføjer en bevægelsessensor eller åbningskontakt til dit skur og garage. Det er en ganske lille investering, som vil hæve sikringsniveauet af dine udendørs opbevaringsrum kraftigt.

Har du endnu ikke en alarm, så kan du hurtigt og nemt komme igang. Se hvilken alarmpakke som passer dig og din familie her.